Fisk är faktiskt lätt att laga, men det gäller att hantera den varsamt och ha tålamod. Om du vill köpa färsk fisk, så kan du göra det på Sydfisk.När du ska laga fisk, så kan du välja att bland annat koka den, steka den, göra den i ugnen eller grilla den.
Om du ska koka fisken, se då till att inte så att säga stormkoka den. Det ska bara sjuda!
Fisken är klar när köttet är vitt, eller blekrosa om vi pratar lax. Torsk och sej lämpar sig extra bra att koka.
Steka fisk
Fisken kan även stekas, med eller utan panering. Filérna ska torkas torra och stekas i en riktigt varm panna. Stek fiskfilén i cirka 2-3 minuter per sida.
För att få en fin och frasig yta kan du panera fisken. Enkelpanering innebär att du vänder filén i vetemjöl eller ströbröd, och dubbelpanering om du först vänder fisken i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Små, hela fiskar och alla typer av filéer passar att steka.
Fisk i ugn
Fisk i ugn är mycket enkelt att göra. Det kan göras i en form, eller packa in det i folie eller i smörpapper. Fiskar som passar bra att tillaga i ugn är hel fisk eller filéer av torsk, kolja, lax, spätta och pigg - och slätvar.
Grillad fisk
Det smidigaste sättet att grilla fisk på är att använda ett så kallat dubbelhalster. Kläm fast fisken i den. Tunna filéer grillas i 2 minuter per sida, medan tjocka grillas i 4 minuter. Lägger du ett foliepaket på grillen tar det ca 10-20 minuter för fisken att bli klar. Fiskar som är lite fetare eller fastare passar bra att grilla, till exempel lax, marulk, havskatt eller annan kotlettfisk.
Andra inlägg
- Så fixar du en smidig flytt
- Bra saker att tänka på om du behöver anlita en översättare
- Vackert med carol singing
- Satsa på en bra hydraulisk vinsch
- Behöver du nya vinterdäck?
- Löjrom med tillbehör
- Det är viktigt med ergonomi - även i skolan
- Vässa ditt CV
- Trädfällning och beskärning, hur gör man det?
- Få hjälp med att synas på nätet